ВОДИЧ: Колкави треба да бидат порциите на храната по која најмногу сме стрвни ?

ВОДИЧ: Колкави треба да бидат порциите на храната по која најмногу сме стрвни ?

Нутрицистот Сијан Портер, во соработка со Daily Mail подготви водич што покажува колкави треба да се порциите на различната храна што ја консумираме, а тоа да биде во здрави рамки. А бидејќи секој човек е различен по големина (висина и тежина), овие порции најдобро се одредуваат со големината на раката на индивидуалецот.

1. Месо: Колку дланката на раката

2ebe7fff00000578-3331095-image-m-61_1448317799041

2. Бела риба: Цела рака

knsdlihkj

3. Друга (помрсна) риба:

2ebe7fe300000578-3331095-image-m-45_1448317363856

4. Спанаќ (незготвен): Две полни раце

2ebe801000000578-3331095-image-m-34_1448317201876

5. Мало овошје: Две дланки

2ebe801c00000578-3331095-image-m-35_1448317222671

6. Зеленчук: Една тупаница

2ebe7fce00000578-3331095-image-m-42_1448317286941

7. Тестенини (незготвени): Една тупаница

2ebe7fca00000578-3331095-image-m-43_1448317315926

8.Компир: Една тупаница

2ebe7fee00000578-3331095-image-m-44_1448317352543

9. Чоколадо: Еден прст

2ebe802400000578-3331095-image-m-48_1448317405089

10. Јаткасти плодови: Една дланка

FML-Food Portions-3.jpg

Share this Story

Related Posts