5 совети за нанесување на маскара

5 совети за нанесување на маскара

Ако не се нанесе правилно, дури и најдобрата маскара нема да ви помогне да ги нагласите трепките. Затоа, ние ќе ви донесеме неколку основни трикови со кои трепките ќе ги нагласите повеќе од кога било.
1. Кога нанесувате маскара, прво нанесете на долниот а потоа на горниот дел на трепките. За да постигнете максимален ефект треба правилно да ја нанесете маскарата и тоа од внатрешниот агол на трепките кон надворешниот .
2. Многу девојки имаат проблем со грутките на капаците при нанесување на маскарата. За да ја избегнете оваа ситуација, отворете ги ширум очите при нанесувањето на маскарата и погледот насочете го пема доле.
3. Четкицата треба да ја поставите хоризонтално при нанесувањето на маскарата, и за најдобри резултати и покриеност на секој очен капак, истакнете ги врвовите така што четкицата ќе ја свртите вертикално.
4. Нанесете ја прво сенката за очи, а потоа маскарата! Трепките ќе изгледаат пополни, бидејќи правот од сенката ќе се залепи за нив, а со цел да се добие интензивна и црна боја, нанесете ја маскарата во два слоја, за да ги покриете сите честички на сенката за очи.
5. Внмавајте на коренот на очниот капак. Тука нанесете повеќе маскара за да ги издолжите визуелно. Врвовите обликувајте ги така што четкичката ќе ја поставите хоризонтално при нанесување то, за да го спречите прекумерното таложење на вишок боја и создавање на грутки.

За постигнување на тродимензионален ефект на трепките, ви препорачуваме SLC 3D Eyelash маскара, која е моментално на попуст има промотивна цена од 775денари. Оваа водоотпорна маскара е пакувана во 2 посебни шишенца. Една маскара е Гел маскарата која природно, здраво и безбедно ги продолжува трепките, а втора е Маскарата со фибер влакна, која им дава волумен и 3D ефект на трепките.

http://blog.slimline-club.com/wp-content/uploads/2017/12/SLC-3D-Eyelash-Maskara-1-slika-2.jpg

За да дознаете повеќе за оваа маскара, кликнете ТУКА!

Share this Story

Related Posts