Диети и Фитнес

Дали навистина ви е потребна детоксикација на организмот? Која метода да ја изберете?

Дали навистина ви е потребна детоксикација на организмот?  Која метода да ја изберете?

Многу лекари, здравствени тренери, нутриционисти, па дури и познати личности практикуваат или применуваат некоја врста на детоксикација. Лесно може да се најдат чаеви, билки па дури и суплементи за детоксикација. Исто така, напишани се и бројни книги на оваа тема.… Continue Reading

ШТО СЕ ДОДАТОЦИ НА ИСХРАНА (СУПЛЕМЕНТИ), КОГА И КОЛКУ НИ СЕ ПОТРЕБНИ?

ШТО СЕ ДОДАТОЦИ НА ИСХРАНА (СУПЛЕМЕНТИ), КОГА И КОЛКУ НИ СЕ ПОТРЕБНИ?

Што се додатоци во исхрана, кој може да ги користи и зошто, кога се почнува со користење, како дејствуваат, дали се тие се безбедни, се прашања кои многу потенцијални корисници си ги поставуваат во решавањето на дилемата за лекување на… Continue Reading

ДЕБЕЛИНАТА И ПРЕКУМЕРНАТА ТЕЖИНА

ДЕБЕЛИНАТА И ПРЕКУМЕРНАТА ТЕЖИНА

Дебелината е најстарата и се уште е една од најчестите метаболички нарушувања кај луѓето. Тоа е болест и се поголем здравствен проблем на модерниот човек кој се дефинира како зголемување на телесната тежина во однос на идеалната, а резултатот е… Continue Reading

9 ПРАВИЛА КОГА НЕ МОЖЕМЕ БЕЗ БЛАГО ИЛИ СОЛЕНО

9 ПРАВИЛА КОГА НЕ МОЖЕМЕ БЕЗ БЛАГО ИЛИ СОЛЕНО

1. ИЗБЕГНУВАЈТЕ СТРОГИ ДИЕТИ Преголемите лишувања предизвикуваат промена во гликемијата која води до постојан глад а истовремено и до недостиг на витамини и на минерали одговорни за физичката и за психичката форма. Постојаната борба со апетитот е претходна загубена затоа… Continue Reading

Предвидете како би изгледале со 10 килограми повеќе или помалку

Апликацијата "Model My Diet" овозможува на жените и мажите по видот на нивното тело и висината да откријат како ќе изгледаат со различна тежина, што претставува одлична "слика" за оние кои нешто сакаат да променат. Најголемиот дел сакаат да ослабат,… Continue Reading