Здравје

Пролетна детоксикација во 5 чекори

Пролетна детоксикација во 5 чекори

Опуштен стомак е она што секако не сакаме да го имаме ова лето на плажа. Додека сеуште не е доцна нашето тело треба да го подготвиме за топлите денови, затоа е пролета идеална за детоксикација. За да слабееме на здрав… Continue Reading

Внимавате на исхрана, а сепак не слебеете? Еве и зошто…

Внимавате на исхрана, а сепак не слебеете? Еве и зошто…

За да почнете да слабеете, прво потребно е да донесете ОДЛУКА и да почнете со промена на дотогашните навики во нови животни навики. Но, доколку сте пробале се и сешто, а не сте се ослободиле од вишокот на килограми, бидете… Continue Reading

10 начини за секојдневна детоксикација на организмот

10 начини за секојдневна детоксикација на организмот

Ако сме во добра здравствена состојба, нашето тело ќе се справи одлично само со детоксикацијата, но тука се мешаат и други фактори кои влијаат на нас безусловно. Загадениот воздух, вода, храна - сите тие водат до зголемување на вредностите на… Continue Reading

5 знаци кои ви кажуваат дека на вашето тело итно му треба детоксикација!

5 знаци кои ви кажуваат дека на вашето тело итно му треба детоксикација!

За жал денешното брзо живеење носи многу стрес и изложеност на нашиот организам на различни негативни фактори. Во нашиот организам токсините настануваат од стресот, нечистиот воздух, водата и секако храната. За било што, кога нешто не е во ред со… Continue Reading

4 начини како да дознаете дали навистина сте гладни…

4 начини како да дознаете дали  навистина сте гладни…

Пред да го изедете последното парче торта од фрижидерот или да нарачате уште една порција оброк, запрашајте се дали сте навистина гладни или вашето тело сака нешто друго да ви порача. Доколку често чувствуте глад, најверојатно позади ова чувство се… Continue Reading