Фитнес

6 спортски активности кои согоруваат најмногу масти и калории во телото

Пронајдовме 6 најфункционални спортски активности преку кои ќе согорувате најмногу масни ткива и калории, а и ќе го забрзате метаболизмот. 1. Енергично одење/пешачење – согорува 170 калории за 30 минути 2. Тенис – согорува 272 калории за 30 минути. 3.… Continue Reading

Еве што се случува со вашето тело по само еден тренинг

Еве што се случува со вашето тело по само еден тренинг

Кога ќе почнете да вежбате, првите неколку дена ќе Ве боли целото тело. Но, дури и по првата тренинг сесија ќе почнуваат да се случуваат промени во организмот , па само продолжете со вежбање. Што се случува со телото после… Continue Reading

До силни стомачни за само 8 минути!

До силни стомачни за само 8 минути!

Градење на еден сет на силни стомачни мускули и развивање на Вашата сила ќе ви овозможи солидна основа за вршење на било кој тип на вежба, а ќе Ве заштити од потенцијална повреда. 1. V- Crunch 20 сек 2. Side… Continue Reading

Кога е идеалното време за вежбање?

Кога е идеалното време за вежбање?

Најдобро време да се вежба е во утринските часови,пред доручекот Статистички е докажано е дека они кои го применуваат овој принцип имат идеална телесна тежина и тоа без никакви тешкотии. Овие утрински вежби треба да бидат умерени, а според советите… Continue Reading

7-Минутен Тренинг

7-Минутен Тренинг

Физичката активност е најдобриот начин да се постигне посакуваната форма на телото.Ако имате волја за подобрување на вашиот изглед, резултатите нема да изостанат. Постојат неколку вежби кои без проблеми и без дополнителна опрема можете да ги практикувате дома, а со… Continue Reading

Facebook

Aрхива

BMI Калкулатор

kg
cm