4 начини како да дознаете дали навистина сте гладни…

4 начини како да дознаете дали  навистина сте гладни…

Пред да го изедете последното парче торта од фрижидерот или да нарачате уште една порција оброк, запрашајте се дали сте навистина гладни или вашето тело сака нешто друго да ви порача. Доколку често чувствуте глад, најверојатно позади ова чувство се… Continue Reading

Share this Story

ЗОШТО И ПОКРАЈ СЕ НЕ СЛАБЕЕТЕ?

ЗОШТО И ПОКРАЈ СЕ НЕ СЛАБЕЕТЕ?

Ги пробавте сите видови диети и сите видови суплементи, вежбавте напорно и иако имавте резултати со некој килограм подолу, по неколку месеци килограмите ви се вратија. За жал кај повеќето луѓе не е доволно само да имаат намален внес на… Continue Reading

Share this Story

Л- карнитин – Транспортерот на масти во оранизмот

Л- карнитин – Транспортерот на масти во оранизмот

Л карнитинот е транспортер на мастите во органзимот кој што е откриен во 1905год. На почетокот се сметало дека е витамин, се до моментот кога се открило, дека организамот сам го создава. Но и покрај тоа што сам се создава… Continue Reading

Share this Story

5 совети за нанесување на маскара

5 совети за нанесување на маскара

Ако не се нанесе правилно, дури и најдобрата маскара нема да ви помогне да ги нагласите трепките. Затоа, ние ќе ви донесеме неколку основни трикови со кои трепките ќе ги нагласите повеќе од кога било. 1. Кога нанесувате маскара, прво… Continue Reading

Share this Story

5 причини поради кои вашите трепки изгледаат лошо

5 причини поради кои вашите трепки изгледаат лошо

Иако сте ја купиле маскарата која сите ја препорачуваат, сепак и понатаму вашите трепки изгледаат лошо. Кога ќе ставите вештачки трепки, ситуацијата не е ништо подобра, а сигурно ни навечер не ја отстранувате маскарата како што треба. Постојат неколку причини… Continue Reading

Share this Story