Archives

Пролетна детоксикација во 5 чекори

Пролетна детоксикација во 5 чекори

Опуштен стомак е она што секако не сакаме да го имаме ова лето на плажа. Додека сеуште не е доцна нашето тело треба да го подготвиме за топлите денови, затоа е пролета идеална за детоксикација. За да слабееме на здрав… Continue Reading

Храна која ќе направи да изгледате помлади

Храна која ќе направи да изгледате помлади

Секако дека постои храна која ја сакаме само затоа што ни се допаѓа вкусот, но би требало во менито да ја додадете и храната која ќе биде добра и за нашиот изглед. Доколку не ја консумирате ова храна, крајно е… Continue Reading

10 начини за секојдневна детоксикација на организмот

10 начини за секојдневна детоксикација на организмот

Ако сме во добра здравствена состојба, нашето тело ќе се справи одлично само со детоксикацијата, но тука се мешаат и други фактори кои влијаат на нас безусловно. Загадениот воздух, вода, храна - сите тие водат до зголемување на вредностите на… Continue Reading

Л- карнитин – Транспортерот на масти во оранизмот

Л- карнитин – Транспортерот на масти во оранизмот

Л карнитинот е транспортер на мастите во органзимот кој што е откриен во 1905год. На почетокот се сметало дека е витамин, се до моментот кога се открило, дека организамот сам го создава. Но и покрај тоа што сам се создава… Continue Reading

Летен Природен Еликсир кој топи Килограми

Летен Природен Еликсир кој топи Килограми

Сега е сезоната на јагодите, а вие би требалo да ги искористите сите делотворни дејства на ова вкусно, здраво, освежително овошје кое се покажа како многу ефикасно во борбата против килограмите, освен тоа црвеното овошје значајно го забрзува метаболизмот, па… Continue Reading

Facebook

Aрхива

BMI Калкулатор

kg
cm